Thursday, June 14, 2007

butonul de avarie

de cind am venit in bucuresti ma intreb cum ar circula lumea daca nu s-ar fi inventat luminile de avarie. ai de parcat undeva aiurea, dar aiurea complet? avarie. ai depasit la limita si un coleg din trafic te-a lasat sa intri in fata lui? avarie. mergi pe linia de tramvai? avarie. triplezi? avarie, din nou.

e ca si cum o constiinta suprema a traficului s-ar fi gindit ca pentru toate problemele soferilor trebuie sa aiba o solutie si a inventat.... luminile de avarie. ele sunt scuza pentru mii de nesimtiti care parcheaza pe a doua banda exact in fata intrarii in magazinul in care avea treaba, e scuza perfecta daca parchezi pe trecerea de pietoni si multe alte timpenii pe care le fac vajnicii cetateni care urla pe toate forumurile ca suntem o tara de tarani necivilizati care nu stiu sa se comporte... tot ei sunt aia care vor institutii care sa functioneze, tot ei sunt cei care tipa ca lucrurile nu se intimpla repede aici.

si tot ei sunt cei care spun ca.... am sa respect regulile cind toti ceilalti or sa se respecte. uf, eu zic sa vina cineva sa dea startul de cind sa nu mai apasam butonul de avarie.

No comments: